Підписки

Діяти

Підписки

Діяти

Як твоя експертиза може допомагати армії. Інтервʼю з Алексом Баликовим

Як твоя експертиза може допомагати армії. Інтервʼю з Алексом Баликовим

Поспікувалися з Алексом Баликовим, Director of Product and Operations y FuseBase. Він — лектор на курсі LABA, і весь гонорар донатить KOLO.

Коротко, чому Алекс крутий. З нуля разом з командою вибудував продуктову й фінансову аналітику в FuseBase — платформі для роботи сервісних компаній з клієнтами. Стартап взяв продукт року в категорії Productivity for Teams та залучив раунд інвестицій від кількох фондів. Сотні компаній вже оптимізували внутрішні процеси та взаємодію з клієнтами завдяки FuseBase. Алекс у стартапі відповідає за growth, product roadmap, а також відділ аналітики.

Твій шлях та досягнення виглядають дуже круто. Чи була з початку стратегія прийти у точку, де ти зараз? 

На різних позиціях, я поступово знаходив те, що ставало цікавішим. Спочатку зрозумів, що project management для мене цікавіший за community management. Потім природна еволюція в delivery manager. Робота в сервісній компанії дала розуміння, що подобається займатися продуктом. 10 років тому я не думав, що буду проходити саме такі етапи. Це певна адаптація, гнучкість у побудові карʼєри.

Розкажи про свій епік фейл.

Провали трапляються, як і в усіх. Були факапи і з проєктами, і строками, і продукти робили не дуже, і фічі нікому не потрібні. Завжди є щось, що могло спрацювати ліпше. З того, де важлива калібровка: запускати маркетинг якомога раніше, але не на «сирий» продукт, і перевіряти гіпотези швидко, але якісно.

Що рухає тебе вперед?

Сімʼя. У мене є син, який поступово братиме приклад з мене. Я б хотів передати йому патерни поведінки, які вважаю доречними для людини. А ще амбіції. Мільйони років еволюції, щоб що? Шлях має бути захопливою пригодою. Зупинка сама по собі не дає результату. Хочеться почате довести до логічного кінця.

А що далі? Яка візія на майбутнє?

У компанії? Прагну дійти до етапу, коли розумієш, що вийшло. Зараз ми фіналізуємо seed round. Будуть ще виклики, але хочеться, щоб частина з найбільшим рівнем ентропії була виконана. Мені цікавий venturing. Стартапи будуть змінюватися через технологічні зсуви та зміни в макроекономіці, і я хочу бути причетним до цього.

Зараз кожен прагне до work-war-life балансу. Як ти знаходиш його?

Баланс може бути в точці. Зараз він є, а завтра обстріл рідного Харкова, і рівновага порушується. Але це про певну опору, якою для мене є сім'я. Спілкування з дружиною і сином — це відносно стабільний елемент у мінливому світ. Багато подій відбувається, пов'язаних як з війною, так і в компанії. Просто намагаюся адекватно реагувати і робити те, що виходить робити.

За результатами 2023 року ти входиш в топ-1% донатерів фонду KOLO. Донати — це імпульс чи частина твоєї стратегії життя?

Перш за все, дякую за можливість комфортно донатити. Є довіра і розуміння, що кошти будуть спрямовані максимально раціонально, тому легше обрати серед усіх запитів довкола. В мене є декілька стабільних зобов'язань з донатами, які взяв на себе, крім KOLO. Мені важлива регулярність та стабільності, яку дає мій внесок військовим. Тому імпульсна частина мінімальна. Це мій внесок у щось спільне, і він сильно менший за той, який роблять люди на фронті. 


Радий бути частиною спільноти, що з професійної стає громадською. Спільноти, якій не байдуже. Це дає надію. Бажаю KOLO продовжувати залучати ще більше аудиторії та оптимізувати власні процеси, щоб рухатися активніше. Дякую за можливість бути частиною цієї історії.

Інші новини

Фонд KOLO отримав першого CEO

07 травня 2024 р.

Фонд KOLO отримав першого CEO

Це має допомогти фонду вийти на новий рівень результативності в допомозі Силам оборони. При цьому фокусом лишиться ROI — кожна задоначена гривня має перетворитися на якомога більше збережених життів наших захисників та якомога більше знищених окупантів.

10 квітня 2024 р.

Що таке засоби радіоелектронної боротьби (РЕБи)?

09 лютого 2024 р.

Все, що ви хотіли знати про FPV дрони-камікадзе

27 липня 2023 р.

Дивись, донать, навчайся: підбірка корисних і веселих KOLO-стрімів

Отримайте допомогу від фонду KOLO

Ми працюємо виключно з офіційними запитами від військових частин, що оформлять відповідні документи та поставлять отримані пристрої на облік.

Напишіть нам, якщо маєте ідеї або запитання

Поставити запитання

Хочеш долучитися до команди KOLO?

Заповни форму

Інша інформація

Наша адреса

БО “БФ “КОЛО УКРАЇНА”, вул. Алмазна, буд. 97, м. Запоріжжя, Запорізька обл., Україна, 69009

Наш email

info@koloua.com

Запити преси

press@koloua.com